logobloc_5

El dia 5 d’abril a les 19:15 al Cèntric es farà la presentació del llibre: “El Prat en versos i colors”, aquesta publicació ha estat un projecte col·laboratiu entre l’Associació Tinta Blava i l’Escola d’Arts del Prat (Associació Amics de l’Art del Prat).

El llibre és una visió subjectiva de l’evolució del Prat (s. XIX fins a l’actualitat) mitjançant poemes.

Aquests poemes són obres de diversos poetes reconeguts com Jacint Verdaguer, Josep Costa, Àngela Jové, Jaume Codina o els nostres estimats Soperos entre altres.

l’Associació Tinta Blava ens van proporcionar els textos perquè l’alumnat del taller de còmic i il·lustració de l’Escola d’Arts els il·lustressin .

El taller de còmic-Il·lustració el componen una quinzena de joves d’edats entre 8 a 17 anys i n’estic molt orgullosa d’ells de la gran feina que han realitzat. Aquest projecte l’han agafat com a vertaders professionals tant en els processos de treball com alhora de ser complidors en les entregues dels dibuixos.

El procés de treball que hem seguit és el següent:

El primer pas va ser el repartiment dels poemes a cada alumne ,quan vam tenir el versos escollit s ens vam haver de documentar anant a l’Arxiu Municipal del Prat.

A partir d’aquí vam començar a fer els esbossos de les il·lustracions. Molts ho van tenir molt clar des del començament però igualment vam dibuixar 5 idees.

Quan vam triar la idea final vam fer les proves de color i la tria de tècniques i finalment la realització en color de la il·lustració original.

A mi em van demanar que fes la portada i aquesta volia que reflexes l’alumnat fent la feina de ser il·lustrador. El llibre puc dir que ha quedat molt xulo i gràcies a la feina d’edició d’en Mariano podem dir que s’ha fet una gran feina.

Només em cal agrair a tothom que hi hem participat en aquest projecte; a l’Associació Tinta Blava molt especialment en Joan Puigmalet, en Vicenç Tierra, en Mariano Martínez. A l’Arxiu Municipal del Prat per donar-nos la documentació que ens calia i sobretot als meus alumnes, per la paciència i constància que han tingut: Samuel, Alba, Laia H, Laia O, Guillem, Marc, Oriol, Pau, Mario, Albert, Ivan, Jaume, Paula i en David, sincerament SOU ELS MILLORS!

portadaelpratenversosicolors

ilustracionscomic

Leave a Reply